Pappatips #8 – Vær forberedt på barnebursdager


Slik som du antageligvis ble invitert i bursdager når du var barn, vil dine barn bli invitert i bursdager også. Kanskje enda mer, for når jeg var barn var det ikke disse reglene du finner idag hvor alle eller ingen må inviteres. Enten må du invitere alle jentene eller guttene eller alle i klassen dersom barnet skal dele ut invitasjoner på skolen eller i barnehagen. Dette er for å unngå det vi opplevde når vi har barn, hvor enkelte ble utelatt og aldri invitert.

Men tilbake til idag, det blir bursdager og da er det veldig greit å være forberedt. Er du litt lik meg er det ikke noe hyggelig å stresse ut i siste liten å kjøpe inn bursdagsgaver, så kjøp inn i forkant gutte- og jentegaver som du har liggende til slike anledninger.

Bursdagsgaveposten på familiebudsjettet

Det kan hende at du liker å gå sammens med barnet på lekebutikken og kjøpe en gave, det er jo litt kvalitetstid, men i løpet av skole- og barnehageåret kan det fort bli 10-20 bursdager. Har du flere barn multipliseres dette raskt og da er det ikke lengre så koselig å springe ut etter en gave.

Har du et familiebudsjett, må du vurdere hvor mye du skal bruke på disse gavene, for hvis du kjøper en leke til 100,- per bursdag og barnet skal i 10 bursdager i året blir det 1000,- Har du to barn blir dette 2000,- og med fire barn (du gjetter helt riktig) 4000,-

Kalkylen og budsjettet blir noe helt annet om du planlegger dette og kjøper inn kule spennende gaver til en mindre sum, for eksempel 20-30,-. Kule klokker på eBay eller vitenskapelige puslegåter er spennende gaver.

Egne bursdager er en helt annen sak.