Pappatips #6 – Sørg for å være oppdatert på barnas ukeplan/månedsplan


Om ungen din er begynt i barnehagen er det ganske sikkert at de sender ut en månedsplan digitalt eller på papir. Det kan også hende at barnehagen din har en kommunikasjonsplattform som er integrert i telefonens kalender.

Jeg tror ikke de fleste har dette siste, men flere og flere bruker plattformer som for eksempel mykid.no som støtter slikt.

Gjør det enklere for deg selv

Har du barn i skolealder vil du komme borti ukeplaner. Det som er til felles for disse uke-/månedsplanene er at du som forelder kan lage et system som gjør det enklere for deg å følge med på det som skjer og ikke minst være litt ekstra forberedt på det som skjerneste skjer neste uke.

For å følge med på dette har jeg – på det området vi tilbringer mest tid og er oftest samlet, nemlig kjøkkenet – hengt opp en tråd som jeg kan feste slike planer til. Får jeg de på epost, skriver jeg de ut og henger opp. Er det ukeplaner, kommer de hjem med ungene i skolesekken. Da er det viktig å spørre ungene om de har en slik plan og få den. Det kan også hende at skolen har en digital plattform som du kan hente planen fra eller at de sender den ut per epost.

Snakk med ungene

Finn et system som passer deg, bry deg om det som skjer i barnehagen og på skolen. Bruk det aktivt som en anledning til å snakke med ungene om det som opptar de for tiden. Sett deg gjerne inn i tingene de gjør også for å kunne prate mer om det.