Hvilken dag tvitrer du oftest på?


Jeg har brukt Twitter siden 2008 og det har blitt mange tweets i løpet av disse årene. Jeg har ikke full oversikt over hva jeg har tvitret (“Å tvitre” ble årets nyord i Norge i 2009), men i 2012 lanserte Twitter verktøyet for å laste ned hele Twitter-arkivet ditt.

Det var ikke før nylig at jeg tok den muligheten i bruk, men jeg fulgte henvisningen fra Twitter bloggen og fikk nedlastingslenken på e-post.

Slik fikk jeg altså alle tweetene mine i en CSV-fil. (Comma separert). Filen inneholdt en del ekstra informasjon relatert til hver enkelt tweet, blant annet tidsstempel. Jeg brukte dette arkivet og skrev et Python script som tar CSV-filen som argument og spyr ut litt enkel statistikk.

Det er standardbibliotek som er brukt, så om du har installert Python skal du ikke trenge å hente inn flere. Jeg er ingen dyktig programmerer, og har akkurat begynt å se på Python som verktøy for å behandle data på mange ulike måter. Jeg ble nyskjerrig på hvilken dag jeg har tvitret oftest på i løpet av min tid som Twitter bruker og det fikk jeg svar på med koden min over: Tirsdag. Jeg fant også ut at jeg tvitrert i gjennomsnitt litt under 3 tweets daglig, noe som ikke er fryktelig mye tror jeg?

“Surest sign of intelligence is curiosity” – Oliver Jeffries

Prøv selv og se hvilken dag du tvitrer oftest på og utvid gjerne koden til å finne andre interessante fakta og statistikker.

Som sagt, det finnes mye rom for forbedringer i koden over som også ligger på Github.